SCHEIDEN DOOR TE BEMIDDELEN

ECHTSCHEIDING

Scheiden betekent een breuk met het bekende: alles komt op losse schroeven te staan en niets is nog zeker. Een heel scala aan emoties speelt; er is onrust, verdriet, verwarring, onzekerheid, woede, spijt en onmacht, maar soms ook opluchting.

Op zo’n emotioneel moment is het niet vanzelfsprekend om over praktische zaken na te denken en beslissingen te nemen, beslissingen die een grote invloed zullen hebben op je eigen leven en dat van je kinderen. Het is niet duidelijk wat allemaal geregeld moet worden, wat de mogelijkheden zijn, hoe jullie en de kinderen zonder kleerscheuren door deze fase kunnen geraken. Dit geldt voor iedereen die uit elkaar gaat: of je nu getrouwd bent dan wel wettelijk of feitelijk samenwonend. Getrouwden die hun relatie beëindigen zijn wettelijk verplicht hun echtscheiding te ‘formaliseren’. Voor mensen die niet getrouwd waren, maar bijvoorbeeld feitelijk samenwoonden, geldt diezelfde verplichting niet en moeten er wettelijk gezien geen documenten opgemaakt worden. Toch is het ook dan ten stelligste aan te raden goede afspraken te maken, zeker als er kinderen zijn, deze op papier te zetten en door de rechtbank te laten homologeren.

ONZE BEMIDDELAARS ZIJN ERIN GESPECIALISEERD OM MENSEN DOORHEEN HET SCHEIDINGSPROCES TE BEGELEIDEN.

DE SCHEIDINGSBEMIDDELAAR (REGIO SINT-NIKLAAS EN AALST):

  •  geeft informatie over de regelingen die getroffen moeten worden, zowel praktische als financiële regelingen komen aan bod, met daarnaast erg veel aandacht voor de regelingen i.v.m. de kinderen
  •  voert een gesprek met de kinderen (als ze oud genoeg zijn zowel kinderen als ouders daarvoor openstaan)
  • begeleidt de gesprekken, zodat er op een rustige manier beslissingen genomen kunnen worden
  • begeleidt de overgang van partners naar collega – ouders , ook emotioneel
  • begeleidt het traject bij de notaris, indien er een gezamenlijk onroerend goed is (zoals bijvoorbeeld de gezinswoning)
  • stelt een duidelijke en juridisch correcte overeenkomst op 
  • dient indien gewenst de overeenkomst ter homologatie in bij de rechtbank

 

Doorheen dit bemiddelingsproces zet de bemiddelaar de ex-partners op weg naar de verwerking van de scheiding zodat er een start gemaakt kan worden in het nieuwe leven als ex-partners maar ook als collega-ouders.  De bemiddelaar is gebonden door het beroepsgeheim. alles wat verteld wordt tijdens een bemiddelingsgesprek, of tijdens een apart gesprek tussen de bemiddelaar en één van de partijen, valt onder dit beroepsgeheim

WENS JE EEN KENNISMAKING MET EEN BEMIDDELAAR?