BOEDELVERDELING

VERDELEN VAN DE INBOEDEL TIJDENS EEN SCHEIDING

Het verdelen van de boedel tijdens een scheiding is uitdagend, emotioneel en bepalend. Bij het verdelen van de inboedel komt veel kijken. Het bepalen van wat er dient verdeeld te worden, de financiële situatie van beide partijen, de levensstandaard van tijdens het huwelijk, de lengte van het huwelijk, het huidig inkomen en potentiële inkomen van beide partijen na het huwelijk, de noden van de kinderen enz , zijn slechts enkele factoren die meegenomen moeten worden om tot een eerlijk verdeling te komen.

  1. Bemiddeling helpt partijen om goede, eerlijke beslissingen te nemen in een sfeer van samenwerking en overleg.
  2. Bemiddeling laat koppels toe om hun bezittingen te verdelen buiten de rechtbank om. Hierdoor hebben partijen meer controle over de manier waarop ze hun bezit verdelen.
  3. Bemiddeling is vertrouwelijk, sneller, en eerlijker dan te beslechten via de rechtbank. Het moedigt de partijen aan om de verdeling zelf in handen te nemen en voorkomt de inneming van een rechter die een beslissing moet nemen die misschien maar misschien ook niet rekening houdt met de behoeften van beide partijen.

HOE WIJ VAN SCHEIDINGSBEMIDDELAAR.BE KUNNEN HELPEN

Om de inboedel te verdelen geven we belangrijke handvatten om het overzicht en de controle te bewaren.

Onze jarenlange ervaring leert ons dat succesvolle verdelingen tussen partijen tot stand komen wanneer zij bereid zijn rekening te houden met elkaar, zich niet vasthouden aan standpunten en compromissen willen sluiten. Typisch is dat geen enkele partij de bemiddelingstafel als overwinnaar verlaat, partijen zeggen ons vaak dat hun noden gehoord zijn en hun overeenkomst hiervan een weerspiegeling is.

WENS JE EEN KENNISMAKING MET EEN BEMIDDELAAR?