CARINA VERGAUWEN

SCHEIDINGSBEMIDDELAAR TE SINT-NIKLAAS EN LOKEREN

CARINA VERGAUWEN

ERKEND SCHEIDINGSBEMIDDELAAR

 0486/26.23.92.

Praktijk Ruimte
Begijnhofstraat 3
9160 Lokeren

Groepspraktijk ’t Anker
Nieuwkerkenstraat 24
9100 Nieuwkerken Waas

Carina heeft orthopedagogie gestudeerd aan het VLOD in Gent. Na haar studie is ze beginnen werken als opvoedster in een residentiële voorziening waar kinderen verbleven die geplaatst werden vanuit de jeugdrechtbank. 

Toen de combinatie van de onregelmatige uren niet meer haalbaar was binnen haar gezinssituatie is ze beginnen werken in een Centrum Algemeen Welzijnswerk. Ondertussen behaalde ze haar bachelor in de Gezinswetenschappen waaruit haar interesse werd opgewekt in het begeleiden van gezinnen in crisissituaties. Vanuit haar werk in het CAW werd ze dagelijks geconfronteerd met gezinnen die zich in een scheidingssituatie bevonden.
Vanuit haar praktijkervaring zag ze dat het mensen kracht gaf om hen te ondersteunen en zelf te laten nadenken over de problemen die ze ervaren. Indien mensen ondervinden dat ze door deze ondersteunende bemiddelingsgesprekken zelf de beslissingen kunnen nemen geeft dit haar inziens meer slaagkansen om de afspraken op lange termijn na te leven.
Carina is ervan overtuigd indien er beslissingen over hoe mensen zich moeten organiseren na een scheiding over hun hoofd worden genomen dit enkel maar weerstand oproept met als gevolg nog meer onderlinge conflicten.

Vanuit het CAW werd Carina meermaals geconfronteerd met mensen die zich bevonden in een scheidingsbeslissing waarin  zijzelf en de kinderen de dupe waren. Vanuit die ervaring en interesse om mensen hier beter in te kunnen begeleiden is ze de opleiding Bemiddeling in Familiezaken gaan volgen aan het VCOK en aansluitende de specialisatie ouderschapsbemiddeling.

Carina werkt in haar huidige job als crisisinterventiecoach rechtstreeks in de gezinnen zelf. Hierbij is het deskundig hanteren van zeer emotionele, moeilijke en conflictueuze situaties belangrijk om de mensen terug rust en structuur te brengen in hun dagelijks leven.

Verder werkt Carina als zelfstandige in bijberoep als Erkend bemiddelaar in familiezaken.

Carina ervaart dat mensen in een echtscheiding alleen maar de beste regeling willen maar doordat ze zelf middenin de crisis zitten ze dit belang wel eens onbewust uit het oog kunnen verliezen. Carina haar ervaring is dat mensen doorheen de bemiddeling een proces doormaken waarin ze zelf beslissingen kunnen nemen dat rekening houdt met de verschillende partijen (ex-partners en kinderen) dit ondersteund door de bemiddelaar. Op die manier nemen mensen beslissingen waar ze zelf volledig van overtuigd zijn en ze met een goed en tevreden gevoel kunnen afsluiten.

ZOEK JE EEN SCHEIDINGSBEMIDDELAAR REGIO BEVEREN, BELSELE, TEMSE, HAMME, ST- GILLIS WAAS OF STEKENE ?
0486/26.23.92

THEMA’S SCHEIDINGSBEMIDDELING:

RELATIEBEGELEIDING:

willen we de relatie nog een kans geven of nemen we de beslissing om te scheiden?

OUDERSCHAPSBEMIDDELING:

Alle partijen krijgen een stem. We werken vooral via het coachen van de ouders, zij blijven de belangrijkste vertrouwensfiguren om te praten met hun kinderen. 

SCHEIDINGSBEMIDDELING (NA SAMENWOONST OF HUWELIJK):

De betrokken partijen beslissen zelf hoe ze hun scheiding willen regelen en welke afspraken ze willen maken. De bemiddelaar geeft informatie en gaat het proces van de onderlinge gesprekken begeleiden.

ALTIJD DE HOOGSTE KWALITEIT

WE ZIJN ER TROTS OP BEMIDDELAARS TE ZIJN. WE NEMEN ONSZELF EN ONS VAK SERIEUS EN BIEDEN ALTIJD DE HOOGSTE KWALITEIT.

We werken voor en met mensen. Mensen waar we heel veel respect voor hebben. Zij kiezen voor de weg van overleg, zij kiezen ervoor om samen hun problemen op te lossen. Zij kiezen ervoor om hun kinderen centraal te zetten, ook al is hun relatie geëindigd.

Dus, uit respect voor deze mensen, onze cliënten, bieden wij in elk dossier de hoogste kwaliteit.

MEER INFO NODIG OVER DE VOORDELEN VAN BEMIDDELING BIJ ECHTSCHEIDING?