ONDERHOUDSGELD

ONDERHOUDSBIJDRAGEN

Bij de berekening van onderhoudsbijdragen voor kinderen worden verschillende factoren in rekening gebracht waaronder het inkomen van beide ouders, gezondheidskosten, schoolkosten, kosten voor vrije tijd en ontwikkeling, het aantal overnachtingen bij iedere ouder enz…

Onderhoudsbijdragen vaststellen is een van de moeilijkere zaken binnen bemiddeling omdat dit veelal gerelateerd is aan emotionele kwesties die tussen ex-partners spelen. Door het overschatten of onderschatten van de inkomens van de andere ouder, het inzetten op het vermeerderen of verminderen van de overnachtingen van de kinderen om de onderhoudsbijdragen te beïnvloeden, deze onderhoudsbijdragen gebruiken als wraak enz, creëren partijen langetermijnconflicten waar ze niet meer uit geraken. Uiteindelijk zijn de kinderen hier de grote verliezer.

Bemiddeling behoedt ouders voor deze valkuilen en helpt hen tot oplossingen te komen waarbij ze het gevoel hebben dat ze tegemoetkomen aan de noden van hun kinderen en henzelf.

PARTNERALIMENTATIE

Partneralimentatie is een uitdagende en emotionele kwestie voor beide partijen. Partneralimentatie is bedoeld om ervoor te zorgen dat de ontvangende partij een redelijke levensstandaard geniet en financieel onafhankelijk kan zijn. Het is dus belangrijk om te focussen op de noden en behoeften van de vragende partij. Bemiddeling laat ex – partners toe om hierover te brainstormen en zo tot oplossingen te komen die voldoen aan de noden van beide partijen.

Belangrijke overwegingen bij het bepalen van partneralimentatie zijn:

 • De lengte van het huwelijk
 • De mogelijkheid tot het hebben vinden van werk
 • De waarde van het bezit van partijen
 • Het Inkomen van partijen
 • De ouderdom van partijen
 • De mogelijkheid tot het betalen van partneralimentatie
 • De noden van de partijen
 • De gezondheid van de partijen
 • De levensstandaard van partijen
 • Zijn partijen nog verantwoordelijk voor het onderhouden van anderen?
 • Principes van gelijkheid.

HOE KAN SCHEIDINGSBEMIDDELAAR.BE JULLIE HELPEN?

Wij van scheidingsbemiddelaar.be helpen jullie hier graag doorheen deze emotionele zaken. Wie bieden jullie een kader aan waarin samenwerking, wederzijds respect, oog voor elkaars bekommernissen centraal staan zodat de best mogelijke oplossingen naar voor komen.

Oplossingen waar jullie beiden achterstaan zijn erg belangrijk , hierdoor vermijden jullie immers een langdurig, duur en pijnlijk conflict uitgevochten voor de rechtbank.

Bemiddeling biedt een discreet kader waarin deze moeilijke en gevoelige zaken besproken worden met oog voor de noden en mogelijkheden van beide partijen. Bemiddeling laat partijen toe om controle te houden over hun toekomst in plaats van het in de handen van een rechter te leggen.

WENS JE EEN KENNISMAKING MET EEN BEMIDDELAAR?